print image

Mango Lassi

person

2 osoby osoby

time

10 min.

level

łatwy

Składniki

  • 1 dojrzałe mango (ok 200 g)
  • 300 g jogurtu naturalnego
  • 1/2 szklanki mleka (ew. wody gazowanej)
  • 2-3 kostki lodu
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego lub 2 łyżki miodu
  • szczypta cynamonu

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania

Świeże, dojrzałe mango obieramy ze skórki. Okrawamy pestkę, a miąższ kroimy w kostkę. Dodajemy jogurt naturalny, mleko i kostki lodu. Następnie dosładzamy całość cukrem trzcinowym lub miodem.Wszystkie składniki miksujemy w blenderze, aż do osiągnięcia konsystencji jednolitego musu.

Na koniec nasze Mango Lassi rozlewamy do szklanek i posypujemy szczyptą cynamonu. Pijemy najlepiej od razu!

Mango Lassi świetnie komponuje się z aromatycznymi indyjskimi potrawami, ale także przynosi orzeźwienie w upalne dni!