Nowe zdjęcie

Kuchenne Atelier

/ Kuchenne Atelier

Wyszukaj przepis:

Ukryj filtry

Typ:

Czas przygotowania:

Bloger:

Stopień trudności:

Pasta z czerwonej soczewicy, papryki i orzechów laskowych według przepisu Iny Rybarczyk

icon

4 osoby

icon

minut

icon

łatwy

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
  • 150 g czerwonej soczewicy
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g orzechów laskowych
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki mielonego imbiru
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • szczypta mielonego imbiru
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Inne przepisy