print image

Domowa granola

person

6 osób osoby

time

min.

level

łatwy

Składniki

  • 2 szklanki płatków owsianych Piotr i Paweł BIO
  • ½ szklanki fistaszków Piotr i Paweł
  • ½ szklanki pestek dyni Piotr i Paweł
  • ½ szklanki pestek słonecznika Piotr i Paweł
  • ¼ szklanki sezamu Piotr i Paweł
  • 1/3 wiórków kokosowych Piotr i Paweł
  • 1/3 szklanki rodzynek sułtanek Piotr i Paweł PLUS
  • 1 łyżka cynamonu
  • sól
  • 3 łyżki miodu polskiego nektarowego wielokwiatowego Piotr i Paweł
  • łyżka oleju kokosowego nierafinowany Piotr i Paweł PLUS
  • sok z całej cytryny

Sposób przygotowania

  1. Do miski wsypujemy suche składniki oprócz rodzynek. Wcześniej obieramy i rozdrabniamy moździerzem fistaszki.
  2. W rondelku podgrzewamy olej kokosowy z miodem, dodajemy sok z cytryny, wlewamy do miski i mieszamy z resztą składników.
  3. Rozgrzewamy piekarnik do 170C. Rozkładamy granolę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 10 minut. Następnie mieszamy i pieczemy kolejne 10 minut.
  4. Odstawiamy do wystygnięcia, posypujemy rodzynkami. Podajemy z jogurtem i nasionami chia.