print image

Brownie z czerwonej fasoli

person

6 osób osoby

time

min.

level

trudny

Składniki

  • 1 puszka czerwonej fasoli Piotr i Paweł
  • 2 jajka zielononóżki kuropatwianej M Piotr i Paweł
  • 1 banan
  • 3 łyżki gorzkiego kakao Piotr i Paweł
  • 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowany Piotr i Paweł PLUS
  • 5 łyżek ksylitolu Piotr i Paweł PLUS
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Piotr i Paweł

Sposób przygotowania

  1. Fasolę przepłukujemy zimną wodą i odsączamy na sitku, delikatnie osuszamy, a następnie przekładamy ją do wysokiego naczynia.
  2. Wbijamy dwa sparzone wcześniej wrzątkiem jajka. Kolejno: obieramy banana, kroimy go w cienkie plasterki i wrzucamy do naczynia z fasolą, dodajemy gorzkie kakao, olej kokosowy, płaską łyżeczkę proszku do pieczenia i ksylitol.
  3. Całość blendujemy i przelewamy do tradycyjnej foremki – keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 40 minut w 180C.